Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ:
1,000- 1,250 γρ. χοιρινό ψαχνό (σε μερίδες)
1κιλό πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
1/2 κιλό σέλινο ( με τις ρίζες)
2/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
άνηθο ( ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ:
2 αυγά
1-2 λεμόνια
ζωμό από το φαγητό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το πράσο και το σέλινο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει. Περίπου μισή ώρα πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πράσο, το σέλινο και τον άνηθο.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Σπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το λεμόνι( χτυπώντας διαρκώς) και προσθέτουμε το ζωμό από το φαγήτο. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και την κουνάμε γρήγορα με κυκλικές κινήσεις ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.


                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: