Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150γρ. βούτυρο (λιωμένο)
8 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι (ψιλό)
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
χυμό ενός (1) λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνοντας μέσα τη βανίλια. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι. Παίρνουμε το μίγμα και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε ένα - ένα τα φύλλα (6-7) αλειφοντάς τα με λιωμένο βούτυρο, αφήνοντας να εξέχουν λίγο από το ταψί. Στη συνέχεια χύνουμε την κρέμα στο ταψί και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα στρώνοντας τα ένα-ένα και βουτυρώνοντας τα επίσης ένα-ένα. Χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια και το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικα μαζί για 5-7 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι.
                
                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


1 σχόλιο:

artcine είπε...

Απλά σου τρέχουν τα σάλια δεν έχω λόγια απλά τέλειο!!!