Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ:
1φλιτζ. τσαγιού νερό
80γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
1φλιτζ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και να λίωσει το βούτυρο, ανακατεύοντας πού και πού με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε με μια γρήγορη και κοφτή κίνηση το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Ανακατεύουμε για λίγο και κατεβάζουμε τη κατσααρόλα μας από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας για 5-10 λεπτά. Αφού έχει κρυώσει το μίγμα μας το βάζουμε στο μίξερ. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε ένα- ένα στη ζύμη, δουλεύοντας συνεχώς το μίξερ. Μόλις αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μας τότε θα έχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και με το κορνέ της ζαχαροπλαστικής  κάνουμε μικρά μπαλάκια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Βάζουμε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 190 C για 25-30 λεπτά. Όταν  δούμε ότι έχουν πάρει ξανθό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    

                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: