Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
500ml γάλα
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού έχουμε φτιάξει τα σου  συγκεντρώνουμε τα υλικά για την κρέμα μας και τα βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας μας. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη με το σύρμα ή με το μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, το χτυπάμε  και αραιώνουμε το μίγμα με λίγο κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν πάρει βράση το γάλα αρχίζουμε και ρίχνουμε το μίγμα λίγο - λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει 1-2 βράσεις. Την κατεβάζουμε από την φωτία  αφού προσθέσουμε το βούτυρο και ανακατέψουμε καλά μέχρι να λιώσει  και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε στη συνέχεια ένα - ένα τα σου και με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια σχισμή στη μέση, φροντίζοντας να μην τα ανοίξουμε εντελώς σε 2 χωριστά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής  και γεμίζουμε ένα- ένα τα σου. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα  διατηρούμε στο ψυγείο.

                                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: